Synpunktshantering – en app i kommunen!

En av de konkreta resultat som XOVATION i samarbete med Karlshamns kommun jobbar med är en liten mjukvara i form av en mobil applikation. Den är ännu inte klar men närmar sig att vara en prototyp som är testbar. Med hjälp av den ska du kunna anmäla hål i gatan, söndriga gatlampor, ha synpunkter och förslag och inte minst se vad andra anmäler och kunna kommentera det.

Hela arbetet började i XOVATIONS linda och har stött och blötts, i olika forum, i olika workshops och i olika stora och mindre grupper. Det har den senaste tiden varit en mindre arbetsgrupp där det är blandat, programmerare, designer, utvecklare, kommuninnevånare och tjänstemän på kommunen som tillsammans funnit att det kommer att finnas behov av fler sätt än vi har idag att anmäla och lämna synpunkter.

En liten app är en vanlig produktion idag men det krävs en genomtänkt strategi för att det ska bli en hjälp och avlastning och inte merjobb. Under en tid innebär säkert nya sätt mer jobb, därför att man har alla sätt och ska lära sig nya samtidigt men med tiden kommer den förenkling en app innebär att medföra att de som anmäler inte ringer, inte mailar och inte skickar brev. De föräldrar som använder stängda grupper på facebook, de som vänjer sig vid den förenkling i livet som en smartphone innebär kommer givetvis förvänta sig samma sätt överallt. Det är ju självklart!

De anställda på kommunen som jobbar ute i kommunen har ju inte ett kontor med sig, men med en smartphone har man ju faktiskt i princip ett kontor med sig och kan kommunicera på alla de sätt man önskar. Det innebär att denna app är nåbar för alla överallt!

Så ännu inte klart, men inom en snar framtid. När den släpps, prova, testa och tala om vad du tycker!

Foton i detta inlägg är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported Licens

 
http://www.nikeairmaxfreerun.com nike air max 95

This entry was posted in Medborgarservice X.0, Projektnyheter and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.